Pozdravljeni!

Sem Romana Grošelj, univerzitetna diplomirana psihologinja in specializantka psihoterapije – smer integrativna transakcijska analiza. Opravljam individualno psihoterapijo ali psihološko svetovanje (v obliki enkratnega ali nekajkratnih obiskov). Delam pod redno supervizijo ter v skladu s kodeksom psihološke etike (zaupnost, anonimnost …). 

Sem navdušena raziskovalka duševnosti in zelo rada delam z ljudmi. Tako v poklicnem kot v osebnem življenju sem se mnogokrat prepričala, da osebna sreča, psihofizično ravnovesje posameznika in posledično kakovostno življenje niso samoumevni, določeni z usodo ali kakorkoli podarjeni, temveč se je zanje vsaj občasno potrebno potruditi. Vsi se tako vsaj tu in tam znajdemo v življenjskih situacijah, ki so nam v izziv in nas potiskajo v osebnostni razvoj. Delo na sebi se vedno obrestuje, pomaga nam živeti bolj kakovostno, kar pa vpliva tudi na bolj zadovoljujoče medosebne odnose.

V skladu s temi prepričanji sem se takoj po opravljeni diplomi na Oddelku za psihologijo začela dodatno izobraževati, vsa dodatna izobraževanja pa so usmerjena v individualno psihološko in psihoterapevtsko delo s posamezniki.

Reference:

  • Po zaključeni gimnaziji sem se vpisala na študij psihologije in l. 2003 diplomirala na FF, Oddelku za psihologijo.
  • V času študija sem opravila 3-mesečno prakso na kliniki za psihosomatske bolezni v Nemčiji (Fontane Klinik, Motzen).
  • Opravila sem PRAKTIKUM 1 IN PRAKTIKUM 2 iz vedenjsko kognitivne terapije, kar pomeni skoraj 3 leta izobraževanja iz vrste psihoterapije.
  • Zaključila sem dve stopnji izobraževanja iz nevrolingvističnega programiranja in pridobila naziv NLP Mojster Praktik pri mag. Janiju Prgiću (www.center-mi.si), pri katerem je ta študij usmerjen v osebnostni razvoj in delo s posamezniki.
  • Poleg navedenih izobraževanj sem opravila tudi več krajših izobraževanj (NLP kreativne tehnike, trening asertivnosti, izobraževanje iz retorike …).
  • Izobražujem se tudi na Centru za psihodiagnostična sredstva, kjer znanje o psihodiagnostičnih sredstvih dopolnjujem.
  • Sem specializantka integrativne in relacijske transakcijske analize na inštitutu IPSA v Ljubljani.
  • Trenutno delujem na področju individualnega psihološkega dela s posamezniki v svoji Svetovalnici Identiteta, hkrati pa poučujem psihologijo na gimnaziji.

Prosti čas si rada obogatim z dobrimi knjigami, filmi in dragocenimi trenutki v naravi.

Ste pripravljeni narediti korake, ki bodo vaše življenje spremenili na bolje?